Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

L'11 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, proclamat per l'ONU l'any 2015.

L'objectiu principal d'aquest dia és aconseguir més participació i inclusió de les dones i les nenes al món de la ciència i la tecnologia i d'aquesta manera trencar amb la bretxa de gènere.

Actualment, en alguns països del món hi ha una lluita de gèneres, on les dones han estat relegades en la participació en disciplines com la tecnologia, les ciències o les matemàtiques (STEM, per les sigles en anglès).

Lema del 2024: 

Dones en el lideratge de les ciències: Una nova era per a la sostenibilitat.

Abordar els desafiaments de l'Agenda per al Desenvolupament Sostenible, com ara la millora de la salut i la lluita contra el canvi climàtic, requereix aprofitar plenament el potencial de tots els talents disponibles. És imperatiu augmentar la participació de dones en aquests camps.

Aquest dia ens recorda el paper essencial que tenen les dones i les nenes a les comunitats científiques i tecnològiques, destacant la necessitat d'enfortir la seva participació.

Tot i la importància crítica de la ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, la igualtat de gènere en aquests camps encara és un desafiament global, fins i tot en països desenvolupats.