BEGUDES ENSUCRADES O BEGUDES LIGHT?

Les begudes ensucrades, com alguns refrescs, són també un element a considerar a l’hora de seguir una dieta equilibrada.

En general contenen una porció significativa de sucres (excepte les light, que substitueixen el sucre per additius edulcorants), aromatitzants, colorants o cafeïna.

Per això, el consum de begudes ensucrades hauria de ser ocasional i, en tot cas, complementar la quantitat de líquid a consumir diàriament, però mai substituir l’aigua de beguda. Aquest és un punt a tenir molt en compte en l’educació nutricional de nens i joves.


L’ ALCOHOL engreixa?

El consum d’alcohol constitueix un important problema de salut pública a tot el món i és absolutament desaconsellat en l’etapa de creixement. Aporta 7 kcal/g a la dieta, però sense incorporació de nutrients, per la qual cosa no contribueix precisament a l’equilibri alimentari.

Per substituir-lo, també en les celebracions, una bona opció són els refrescs no ensucrats, les infusions o els sucs (els sucs naturals, encara que no es poden considerar equivalents a la fruita, mantenen part del seu valor nutritiu i són una molt bona alternativa). Aquestes begudes, a més, contribueixen a la hidratació necessària del nostre organisme.

La millor beguda és l’aigua, de la qual es recomana un consum diari aproximat de 2,5 l. Encara que es troba en diferents proporcions a molts aliments (els brous i sopes de Nadal en són un bon exemple), com a aigua de beguda sempre ha de ser present a la dieta.


CONSELLS

  • Els bons hàbits alimentaris inclouen la moderació també en el consum de begudes alcohòliques i ensucrades.
  • L’alcohol contribueix amb 7 kilocaloria/gram a l’aportament calòric de la dieta sense aportar cap nutrient.
Font d'informació: COFB